V prípade potreby rezervácie či iných informácii o našom podniku volajte prosím na tel. číslo 0949 799 966.

KOCÚR KÁVA & BISTRO

M. R. Štefánika 1046/66 | 036 01 Martin

s

Kocúr káva & bistro

Remeselné pivo

Pivá z remeselných pivovarov, ktoré čapujeme sú nepasterizované a nefiltrované preto, aby sa v nich zachovali všetky vitamíny a enzýmy prospešné pre náš organizmus a mohli ste si naplno vychutnať pravú a nefalšovanú chuť piva. Craftové, prípadne remeselné pivo sa vyznačuje vysokým percentom poctivej ručnej práce a výberom kvalitných prírodných surovín, kde nie sú pridané umelé látky. V ponuke máme 6 druhov čapovaného remeselného piva. Veríme, že si práve u nás nájdete váš obľúbený pivný mok!
Remeselné pivo vyrobené remeselným pivovarom je dokázateľne lepšie pre Vaše zdravie ako klasické pivo, ktoré nájdete na regáloch obchodov, nakoľko neobsahuje konzervačné látky, neprechádza filtráciou ani pasterizáciou, vďaka čomu je v pive väčší obsah vitamínov.
Remeselné pivo, ktoré pochádza z výroby menších pivovarov väčšinou nebýva pasterizované. Proces pasterizácie je určený na zvýšenie doby trvanlivosti. Bol pôvodne vynájdený Louisom Pasteurom na účel zabráneniu skysnutiu vín, avšak tento proces si našiel svoje miesto aj v oblasti pív. Pri tomto procese však prichádza k ničeniu vitamínov, ako aj živín.

Čapujeme:

Ležiaky (Stála ponuka, 3 druhy)

Ležiak je spodné kvasené pivo, stabilizované pri nízkych teplotách. Po kvasnom procese mesiac a viac leží, od čoho je aj odvodené pomenovanie “ležiak”. Má bledú farbu a je slabo chmelený, s chuťou, v ktorej zvyčajne nie je výrazná žiadna aróma. Je možné ho definovať ako ľahko piteľné pivo a je to tak najviac konzumovaný a komerčne dostupný pivný štýl.
Nepochybne sa jedná o najpopulárnejší typ piva na svete, ale zároveň ide o jeden z najmladších, len vďaka vynálezu chladiaceho systému koncom 19. storočia, ktorý umožňuje udržiavať požadované nízke teploty spracovania počas celého roka.

Špeciály APA, IPA, ALE (Rotujúca pípa)

Ale majú typicky ovocnú a prenikavú arómu, hlavne v dôsledku kvasenia pri vyšších teplotách, kedy sa tvoria vo väčšom množstve vedľajšie kvasné produkty, ako sú estery a fenoly. Farebná škála je široká, začínajúca bledým pale ale, cez jantárový bitter ale, až po skoro čierny nejaký tradičný ale. Je bežné veľmi výrazné chmelenie, zamerané predovšetkým na arómu, zaradené hlavne ku koncu výrobného procesu, čím sa zabezpečí vo väčšej miere uvoľnenie aromatických látok a menšie, až žiadne horkých látok.
Ale (ejl) je označením širokej a značne rôznorodej skupiny pivných štýlov vrchne kvaseného piva. Pôvodne boli takto označované pivá vyrábané bez použitia chmeľu (v protiklade k chmelenému pivu, označovanému ako beer). V širšom zmysle sú v súčasnosti takto označované všetky vrchne kvasené pivá.

Zdroj: maroma.sk, beerstation.sk